Μια Φώτο μια Ιστορία

Το «χαστούκι» της παρέας των Τζινόμπιλι-Σκόλα, που έκανε ξανά... θνητή τη Dream Team των Αμερικανών! (video)

Το «χαστούκι» της παρέας των Τζινόμπιλι-Σκόλα, που έκανε ξανά... θνητή τη Dream Team των Αμερικανών! (video)

04/09/2002: Η Αργεντινή υποτάσσει την αήττητη για 58 ματς Dream Team των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, με «μαέστρο» τον Τζινόμπιλι και υπαρχηγούς τους Νοτσιόνι-Σκόλα. Ένα «θαύμα» που πήρε σάρκα και οστά.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Κάθε «μάχη» Δαβίδ με Γολιάθ, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο μικρός υποτάσσει τον μεγάλο, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο αθλητισμός γοητεύει. Η έκπληξη, γενεσιουργός δύναμη της μαγείας κάθε αθλήματος. Ακόμα κι όταν πρόκειται για το μπάσκετ, ένα από τα φύσει πιο δίκαια σπορ.

«Στο μπάσκετ 9 στις 10 φορές, κερδίζει ο καλύτερος» ακούει κανείς συχνά. Σύμφωνοι, αλλά ο καλύτερος στο παρκέ και όχι στα χαρτιά. Μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις, έρχεται μία ημέρα σαν σήμερα (04/09), εν έτει 2002.

Η Team USA, κατά κόσμον, Dream Team, φιλοξενεί στην Ινδιανάπολη το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ. Μπαίνει στο τουρνουά μετρώντας 53 συνεχείς νίκες, όταν έχει τους NBAers στο ρόστερ της, και γρήγορα-γρήγορα, τις κάνει 58.

Στο τελευταίο ματς της 2ης φάσης, αντιμετωπίζει την Αργεντινή. Αμφότερες οι ομάδες έχουν προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το μόνο που κρίνεται είναι η πρωτιά του ομίλου.

Ένα μικρό σχετικά κοινό πεντέμισι χιλιάδων ανθρώπων βρίσκεται στο γήπεδο. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από αυτό το ματς;

Η 1η περίοδος λήγει με το σκορ στο 34-21 υπέρ των Αργεντινών. Ανησυχία προς το παρόν δεν υπάρχει, αλλά όταν το πρώτο ημίχρονο «κλείνει» στο 53-37, το «σοκ» αρχίζει να μοιάζει πιο πιθανό.

Με «μάγια» από τους Τζινόμπιλι, Νοτσιόνι και Σκόλα, η «αμπισελέστε» ολοκληρώνει αυτό που έμοιαζε με θαύμα πριν το τζάμπολ. Με το τελικό 87-80 υπέρ της, αποδεικνύει πως ακόμα και η Dream Team αποτελείται από κοινούς θνητούς που ενίοτε, χάνουν!

Οι ΗΠΑ δεν «συνέρχονται» ποτέ από αυτό το… χαστούκι. Χάνουν από τη Γιουγκοσλαβία στα προημιτελικά κι από την Ισπανία στη «μάχη» για την 5η θέση, τερματίζοντας 6οι, ωστόσο, δεν είναι αυτό το «απόσταγμα» της αναμέτρησης.

Η Αργεντινή στις 4 Σεπτεμβρίου του 2002 απέδειξε πως ο κάθε «μικρός», στη δική του μεγάλη βραδιά έχει το δικαίωμα να κοιτάξει στα μάτια το «θηρίο», ακόμα κι αν πρόκειται για τη Dream Team των ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος, για τον οποίο μνημονεύεται έως σήμερα, πλάι στη συντριβή που ακολούθησε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο το 2004 και το ελληνικό «έπος» του 2006 στη Σαϊτάμα.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0